تولید گوشیهای آیفون هرگز به آمریکا منتقل نمیشود تعرفههای ترامپ هم تاثیرگذار نیست
تاثیر تعرفههای ترامپ بر تولید آیفون در آمریکا: واقعیتها و چالشها
براساس تازهترین گزارشها، تعرفههای سنگین ترامپ تاثیر چندانی بر تولید گوشیهای آیفون نداشته و بهنظر میرسد اپل هرگز تولید این گوشیها را به ایالات متحده منتقل نخواهد کرد.
درآمدزایی و زنجیره تأمین اپل
گوشیهای آیفون همیشه بهعنوان منبع اصلی درآمد اپل شناخته میشوند و در سالهای گذشته نقش کلیدی در سودآوری این شرکت ایفا کردهاند. غول فناوری ساکن کوپرتینو با داشتن یک زنجیره تأمین گسترده در کشورهای آسیایی مانند چین، ویتنام و هند، توانسته است با استفاده از نیروی کار بسیار ارزان، به سودهای کلانتری دست یابد. این عوامل موجب شدهاند که بسیاری بر این باور باشند که اپل هیچگاه تولید آیفون را، حتی با وجود تعرفههای ترامپ، به ایالات متحده منتقل نخواهد کرد.
مدلهای آیفون که از بهروزرسانی iOS 19 پشتیبانی نمیکنند
چالشهای تولید در آمریکا
اولین دلیل این امر به هزینههای بالای راهاندازی کارخانه تولید آیفون در آمریکا بازمیگردد. نسبت به سایر کشورها، هزینههای تولید در ایالات متحده بالاتر است؛ بنابراین، تعجبی ندارد که اپل تصمیم به تأسیس تاسیسات تولیدی خود در خارج از آمریکا گرفته است. به تازگی گزارشی از NewsWire در پلتفرم X منتشر شده که پیشبینی میکند قیمت آیفون به دلیل تعرفهها احتمالا به ۳۵۰۰ دلار برسد. اما مارک گورمن از بلومبرگ این گزارش را مورد انتقاد قرار داده است.

نظر گورمن و چالشهای نیروی کار
گورمن در ادامه بیان کرده است: «در هیچ سناریویی اپل تولید گوشیهای آیفون را به ایالات متحده منتقل نمیکند.» علیرغم اینکه اپل اعلام کرده که قصد دارد ۵۰۰ میلیارد دلار در منطقه سرمایهگذاری کند، هیچ اشارهای به انتقال تولید آیفون به آمریکا نشده است. در این راستا، یوتیوبر معروف و ادمین کانال Max Tech نظرات منطقی ارائه داده و معتقد است که نیروی کار آمریکایی نمیتواند کارهای یکنواخت و طولانیمدت را با دستمزدهای معقول انجام دهد.
تاثیر فرضی انتقال تولید به آمریکا
حتی اگر فرض کنیم که تولید آیفون به ایالات متحده منتقل شود، احتمالاً میزان تولید کاهش خواهد یافت. ضمن اینکه با توجه به افزایش دستمزدها در آمریکا، اپل ناچار خواهد بود قیمت آیفون را افزایش دهد تا هزینههای اضافی را پوشش دهد. البته ممکن است اپل تصمیم به تولید برخی محصولات دیگر در آمریکا بگیرد، اما این محصولات معمولاً در حجم کم تولید میشوند و نیاز به نیروی انسانی زیادی ندارند.
بهعنوان مثال، برای آمادهسازی عرضه آیفون ۱۶، گزارشها نشان میدهند که فاکسکان ۵۰ هزار نیروی کار جدید استخدام کرده و برای جذب آنها پاداشی معادل ۱۰۵۰ دلار به هر کدام داده است. اما چنین پاداشهایی احتمالاً در آمریکا مورد توجه کارکنان قرار نمیگیرد.